Familieklubbens vision og baggrund

Vi synes at samfundet skal nedsætte sit alkoholforbrug og dermed få færre alkoholproblemer. Der er påvist en direkte sammenhæng. Vi synes alkohol fylder for meget i samfundet, i socialt samvær og underholdning. Socialt drikkepres udsættes man for og det kan være svært at få lov til ikke at drikke alkohol. Vores vision er et samfund hvor det er i orden at man ikke drikker.

Familieklub.dk er uafhængig af politiske, religiøse eller kommercielle interesser.

For den enkelte person og familie er det jo visionen at få et bedre liv med mindre alkohol, finde nye interesser i livet måske, eller måske stifte en ny familie. Sammen finder vi på aktiviteter. Det internationale samvær inspirerer fx til nysgerrighed overfor andre kulturer. Mindre alkohol mere liv!

Vedtægter

 

Historie

Foreningen af klubber af familier med alkoholrelaterede problemer, har en historie som går tilbage til 1964. Det blev udviklet af Vladimir Hudolin, professor i psykiatri og en gruppe engagerede kolleger. De første familieklubber blev startet i Zagreb i Kroatien i det daværende Yugoslavien. Klubberne spredtes efterhånden ind i Italien hvor der nu er over 2000 klubber. Derudover er klubberne udbredt til ca. 30 lande. Vi har især et godt samarbejde med klubberne i de nordiske lande.

Familieklubben arbejder mest med forholdene i familien omkring alkoholproblemer, men foreningen Familieklub.dk samarbejder gerne med behandlingssystemet og resten af samfundet.

 

Netværk

Vi har 10 familieklubber i Danmark og en forening med bestyrelse og vedtægter. Vi får støtte fra kommuner og stat.

Tilsvarende er der foreninger af klubber i de nordiske lande som vi samarbejder med.